Vabljeni na pohod po Jurčičevi poti

Vabljeni na 28. Pohod po Jurčičevi poti, ki bo prvo soboto v marcu, z začetkom v Višnji Gori in ciljem na Jurčičevi Muljavi.

Letošnji pohod se zaradi epidemioloških razmer NE BO ZAKLJUČIL Z MNOŽIČNO PRIREDITVIJO na Muljavi, vendar si boste lahko vseeno ogledali Jurčičevo domačijo in spremljajoče muzejske aktivnosti.

Muljavci vas vabimo, da se po enoletnem premoru, ki ga je povzročila epidemija koronavirusa, ponovno udeležite 28. izvedbe Jurčičeve poti od Višnje Gore do Muljave.

Pohod po že tradicionalno potekal na prvo soboto v marcu, 5. marca 2022, s startom med 7. in 10. uro. Pot prehodite varno in se prilagodite trenutnim epidemiološkim razmeram.

Tudi letos bodo ob poti za obiskovalce brezplačno odprti vsi kulturni in verski objekti (prenovljena cerkev sv. Duha na Vrhu nad Polževem, Krška jama, Jurčičeva domačija, …).

Kljub dejstvu, da letošnjega pohoda ne bomo zaključili z množično prireditvijo na Muljavi, bo Jurčičeva domačija odprta za pohodnike. S spremljajočimi muzejskimi aktivnostmi bodo postavili na ogled, kaj vse je prineslo vseslovensko Jurčičevo leto 2021, obiskovalci bodo lahko pokukali v rojstno hišo našega prvega slovenskega romanopisca ali prisluhnili kakšni Jurčičevi zgodbi.

Žigosanje bo potekalo na startu v Višnji Gori ter ob poti na Zavrtačah, Polževem, na Krki in Muljavi.

S plačano startnino na stojnicah Planinskega društva Polž (3 evre) bo za pohodnike na Muljavi organiziran avtobusni prevoz za povratek v Višnjo Goro.

Podrobnosti še sledijo. Spremljajte nas!

Več informacij: www.ivancna-gorica.si

Aleš Erjavec – PD Polž: 041 746 825

Maja Lampret – Zavod za kulturo in turizem Prijetno domače Ivančna Gorica: 031 843 900