Karte za predstavo Lepa Vida so že v prodaji

Vabljeni v gledališče pod zvezdami

Na začetku poletja se v dolini pod Jurčičevo domačijo na Muljavi rodijo nedolžne ljubezni, pripetijo hudomušne dogodivščine, zgodijo čisto pravi boji … Takrat namreč oživijo junaki, ki so se rodili v domišljiji prvega slovenskega romanopisca Josipa Jurčiča.

Letos smo za ljubitelje Jurčiča in poletnih kulturnih večerov v gledališču na prostem pripravili krstno uprizoritev po romanu Josipa Jurčiča Lepa Vida. V dolinici za Jurčičevo domačijo na Muljavi vas bodo v kraje Tržaškega Krasa in obmorskih krajev z motiviko o Lepi Vidi popeljali zavzeti muljavski igralci. V dve urni predstavi boste uživali ob melodičnem muljavskem narečju, občudovali pisane kostume ter bogato scensko postavitev.

Ljudska pesem o lepi Vidi je mitološka in s pomočjo slovenskega ljudskega izročila ohranjena v več različicah. Značilno za pogosto upodobljeno zgodbo v slovenski književnosti je motiv Vidinega hrepenenja, ki naj bi bil značilen za Slovence. Jurčič je za svoj roman sicer vzel motiv iz ene od ljudskih različic, vendar je kraj, čas in značaj oseb v celoti oblikoval sam.

gledališču pod zvezdami vas bodo zavzeti muljavski igralci popeljali k Basnigoju, kjer Vida preživlja mladost, nato k Samorodu, kamor se poroči in vzame starejšega vdovca, in nato v Benetke, kamor uide z mladim ljubimcem. Kako se njena usoda razpleta, boste spoznali v dve uri trajajoči predstavi, polni usodnih preobratov ob Vidinem iskanju sreče in ljubezni.

Termini predstav:
Premiera: petek, 16. 6. 2023,
Ponovitve: sobota, 17. 6. 2023
petek, 23. 6. 2023 sobota, 24. 6. 2023
petek, 30. 6. 2023 sobota, 1. 7. 2023
petek, 7. 7. 2023 sobota, 8. 7. 2023

Začetek predstav ob 21. uri.

Karte za letošnjo predstavo so že v prodaji. Kupite jih lahko na https://tinyurl.com/vstopnicemuljava.