Obiskal nas je Miklavž

Leto je naokoli in tudi tokrat se je v nedeljo, 4.12.2016, na Muljavi ustavil Miklavž. Cerkev je bila lepo okrašena in pripravljena na prihod dobrega moža. Preden smo ga dočakali, so nam otroci zaigrali zgodbico in pokazali, da lahko večino slabih navad popravimo in si tako zaslužimo darilo. Čeprav otroški zborček ni štel več kot za prst ene roke mladih pevcev, so bili ti glasovi toliko bolj izbrani in ubrani, da so lepo poživili uprizorjeno zgodbo. Igrica pa je bila ravno prav dolga, da najmlajšim ni bilo potrebno preizkušati glasilk.

Polna cerkev je nato z združenimi glasovi le priklicala, kot kaže, malce naglušnega Miklavža, ki se kar ni in ni hotel prikazati. Pa je vendar prišel. In z njim prav hudomušni hudički, ki so na vsak način želeli odpeljati s seboj kakšnega otroka. Pa jim Miklavž tega ni dopustil, čeprav rožljanje z verigami kar ni potihnilo. So pa bili zato toliko bolj prijazni angelčki, ki so s košarami, v katerih je bilo veliko sladkega, poskrbeli, da so otroci lažje dočakali klic njihovega imena.

Po slabi uri je Miklavž le razdelil vsa darila. Preden se je poslovil, je obljubil, da ob letu osorej spet pride. Pa vendar moramo ostati pridni in narediti kakšno dobro delo več kot letos.

Srečno tudi tebi Miklavž in veliko dobrega v letu 2017.

sv-miklavz