Premiera Mišolovke več kot uspela

Igralci Kulturnega društva smo bili nemalo preseneči nad res izjemnim obiskom premierne predstavitve Mišolovke, ki se je zgodila v petek, 17.1.2020, v muljavski dvorani. Vzdušje je bilo fantastično, kljub skoraj dve uri trajajoči predstavi. Hvala za tako lepo presenečenje.

Kultno kriminalko Mišolovka je tokrat na oder postavila Mladinska gledališka skupina Kulturnega društva Josipa Jurčiča in se tako spopadla z do danes najdlje igranim dramskim delom v zgodovini gledališča, ki ni niti za kanček izgubilo na svoji popularnosti.

Avtorica zgodbe je kraljica kriminalk Agatha Christie. Piše se 15. januar 1952. Zgodba se odvija v idiličnem angleškem gostišču, ki ga upravlja mlad zakonski par. V hotel prihajajo prvi gostje. Zunaj močno sneži. Odrezani so od sveta. Telefon ne dela. Ker se je v bližini zgodil umor, kar naenkrat policija sumi vse prisotne, ki so se zaradi nemogočih vremenskih razmer zatekli pod isto streho. Vsi so osumljeni, nihče nikomur ne zaupa. Maske padajo, nihče ni tisto, za kogar se predstavi. Je morilec res med njimi?

ZASEDBA:

Mollie Ralston: Veronika Gavez

Giles Ralston: Jurij Tekavec

Christopher Wren: Barbara Tekavec

Gospa Boyle: Saša Senica

Major Metcalf: Borut Furlan

Gospodična Casewell: Eva Gavez

Gospod Paravicini: Jure Drobnič

Detektivska narednica Trotter: Urša Kutnar

Šepelka: Petra Hočevar

Scena: Jurij Tekavec & Borut Furlan

Kostumografija: Marija Zaman

Zvok in slika: Matic Škrajnar

Režija: iGor Adamič

Mišolovka je eno najbolj prepoznavnih del Agathe Christie. Besedilo, ki je bilo sprva napisano kot tridesetminutna radijska igra Tri slepe miši in premierno uprizorjeno leta 1952 v Londonu, je ena najbolj uspešnih gledaliških kriminalk na svetu. V 65. letih je bilo izvedenih že več kot 25.000 ponovitev, igra pa se še danes izvaja v istem teatru. Dejstvo, da nihče ne zaupa nikomur, gledalca drži v elegantni napetosti in ga na koncu pusti odprtih ust.