V letnem gledališču predstava Domen

V letnem gledališču ob Jurčičevi domačiji na Muljavi domača gledališka skupina že četrto desetletje neprekinjeno uprizarja Jurčičeva dela. V letošnji gledališki sezoni bo spet postavljena v gledališče pod Tokčevim borštom predstava DOMEN.

PRVA PREDSTAVA:

Petek, 24. junija 2016 ob 21. uri

PONOVITVE:

Sobota, 25. junija 2016 ob 21. uri

Petek, 1. julija 2016 ob 21. uri

Sobota, 2. julija 2016 ob 21. uri

Petek, 8. julija 2016 ob 21. uri

Sobota, 9. julija 2016 ob 21. uri

Vstopnina: odrasli – 10 €, skupina nad 15 oseb, študentje in dijaki – 8 €, otroci do 10. leta brezplačno.

Jurčičeva “domača povest iz prejšnjega veka” Domen je za prenekatere literarne zgodovinarje in tudi za Jurčičeve rojake ena najboljših pisateljevih pripovedi. In oživela je napeta zgodba, ki se stopnjuje med Domnom – človekom izredne energije, strastnim v ljubezni in sovraštvu, občutljivim za svojo čast in človeško dostojanstvo – ter njegovim izvenzakonskim očetom, pokvarjenim in surovim podeželskim graščakom Sovo. Začutite realno podobo premožnega kmeta Jurca s hčerjo Anko in osebenjice Mete, Domnove matere, utrip vaškega življenja, večer na preji, bdenje pri mrliču, “ rumplanje”, fantovsko petje, lov na kmečke fante. Dogajanje živahno poganjajo “originali”– berač Urh, Špilkin Jožek in zapiti učitelj Kerševan.

Skupaj razkrivajmo skrivnosti življenja, presenetljivega, nerazumljivega, a prav zato zanimivega! Letošnjo postavitev je dramatizirala Tatjana Nuša Lampret, ki predstavo tudi režira, za imenitno sceno pa je poskrbel Dore Južna in ekipa marljivih domačinov.

Predstava v primeru slabega vremena odpade. Prijazno vabljeni v Deželo desetega brata!

domen5