Vabljeni v Letno gledališče na Sosedovega sina

Oče, mati, hčerka edinka in postaven sosedov fant. Situacija, ki že sama po sebi vabi k zapletu, vrednem ogleda. Sploh v romantičnem gledališču pod zvezdami.

Člani Kulturnega društva Josip Jurčič Muljava smo se letos odločili, da na ogled postavimo prvo slovensko realistično povest Sosedov sin. Delo je Josip Jurčič napisal pred natanko 150. leti, in sicer pod vtisom Levstikove kritike Desetega brata, Sosedov sin pa je obveljal za Jurčičevo najboljšo pripoved.

Po Levstikovem nasvetu je namreč Jurčič v središče dogajanja postavil trdnega, slovenskega kmeta in z nekaterimi romantičnimi prvinami poskrbel, da se povest bere kot zametek scenarija današnjih popularnih telenovel.

Osrednji lik povesti je Anton Smrekar, ugleden in mogočen slovenski kmet, ki ima mlado hčer Franico – edinko. Franica se zaljubi v sosedovega fanta – Štefana, česar pa oče ni vesel. Čeprav je Štefan pošten, priden in deloven, pa njegov oče velja za vaškega pijanca in prepirljivca, zato Smrekarjev Anton hčerki prepove vsakršno srečevanje s Štefanom, za povrh pa se odloči najti hčerki primernejšega ženina. A ko bi imela poroka biti, poseže vmes ljubezen.

Povest je dramatizirala pokojna Danica Kastelic. Pod režijo se podpisuje iGor Adamič, sceno je zasnoval Dore Južna, za njeno postavitev pa poskrbel Branko Glavan.

Igralska zasedba bo letos obsegala 35 igralcev – domačinov, celotna zasedba s tehnično ekipo vred pa skoraj 50 ljudi.

Napeto dogajanje, sočna dolenjska govorica igralcev, predanih Jurčiču in ljubiteljskemu gledališču, naravno oblikovan amfiteater, odlično postavljena scena, mojstrsko oblikovanje luči in tona ter seveda maska, so zagotovila, da bo predstava dobra in vredna ogleda.  Za pokušino si lahko ogledate utrinke z lanske predstave Tihotapec >>

Premiera bo v petek, 22. junija 2018,

ponovitve: 23. junija,

29. in 30. junija,

6. in 7. julija.

Vse predstave se pričnejo ob 21. uri

v Letnem gledališču ob Jurčičevi domačiji na Muljavi.

Predstava v primeru slabega vremena odpade.

Vstopnice lahko kupite na dan prireditve, in sicer dobro uro pred začetkom predstave, ko se odpre blagajna pred Letnim gledališčem.

Rezervacije niso potrebne, razen v primeru, da imate organizirano skupino in bi radi vstopnice plačali po predračunu. V tem primeru vam pripravimo predračun, vstopnice pa vas čakajo na blagajni.

Cena vstopnic:

  • odrasli 12 evrov na osebo,
  • otroci do 7 leta brezplačno,
  • šolarji, dijaki, študenti, upokojeni in organizirane skupine nad 14 oseb: 8 evrov na osebo.

Vprašanja in ostale podrobnosti dobite na kdmuljava@gmail.com ali na 041 973 694 – iGor.

Prijazno vabljeni v Deželo desetega brata!

Za pokušino pa ponujamo nekaj fotk z vaj:

Vabilo na predstavo: