Muljava s priznanjem za najlepše urejen kraj v občini

Muljava je na letošnjem ocenjevanju urejenosti krajevnih središč v občini Ivančna Gorica prejela priznanje za najlepše urejen kraj v konkurenci večjih krajevnih središč. Med manjšimi kraji je komisijo najbolj prepričal Metnaj.

V imenu Muljave sta nagrado prevzela predsednik TD Muljava Gašper Erjavec in predsednik KS Muljava Janez Drobnič.

Ob prejemu zlatega priznanja urejenosti krajevnih središč se TD Muljava zahvaljuje krajanom, ki urejajo okolico svojih domov ter Jožici Novak, Zvonki Drobnič, Urošu Vidicu, Primožu Lampretu, Cirilu Bregarju, Cirili Kutnarju in Borutu Lampretu, ki skrbijo za vedno urejeno okolico v središču Muljave.

Občinska turistična zveza Ivančna Gorica vsako leto izvede ocenjevanje urejenosti 12 krajevnih središč v občini Ivančna Gorica, s posebnim poudarkom na stanju in urejenosti turistično-informacijskih točk in njihove bližnje okolice, ki se nahajajo v vsaki krajevni skupnosti. Komisija je tudi letos tekom leta opravila ocenjevanje v dveh različnih letnih terminih. Krajevna središča se ocenjuje v dveh različnih kategorijah in sicer glede na velikost in turistično obiskanost.

Razglasitev nagrajenih krajev je tudi letos potekala na prireditvi v počastitev Svetovnega dne turizma, ki jo je prostorih hotela na Polževem pripravilo Turistično društvo Polževo in Občinska turistična zveza Ivančna Gorica. Predstavnike turističnih društev in krajevnih skupnosti sta nagovorila predsednik Občinske turistične zveze Ivančna Gorica Pavel Groznik in župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. Po besedah predsednika Groznika so se turistična društva in krajevne skupnosti tudi letos prizadevali, da so naša krajevna središča kazala čim bolj urejeno podobo. To je zlasti potrebno tam, kjer je večje število obiskovalcev. Veseli ga tudi, da je občina ravno letos pristopila k sprejemanju odloka po katerem bo v bodoče možna obnova oz. odstranitev propadajočih objektov.

Nagrajeni kraji v letu 2017 so:

Večja krajevna središča:
MUJAVA – zlato priznanje
KRKA – srebrno priznanje
IVANČNA GORICA – bronasto priznanje


Manjša krajevna središča:

METNAJ – zlato priznanje 
ZAGRADEC – srebrno priznanje
TEMENICA – bronasto priznanje.