Poklonili smo se rojaku

Muljavci smo se na predvečer obletnice rojstva našega rojaka, pisatelja in publicista Josipa Jurčiča poklonili našemu rojaku s tradicionalno prireditvijo. 

Dan pred 24. Pohodom po Jurčičevi poti smo se s kratkim kulturnim programom Muljavci spomnili našega rojaka in njegovega dela. Prireditev je potekala v organizaciji Kulturnega društva Kresnička, Kulturnega društva Josip Jurčič Muljava in Zveze kulturnih društev Ivančna Gorica. Program so pod oknom Jurčičeve domačije obogatili pevci Moškega pevskega zbora Muljava pod vodstvom Maksa Strliča.

Prireditev se je nadaljevala v Galeriji Kresnička, kjer je potekalo odprtje razstave likovnih del utrinkov Jurčičeve poti ustvarjalke Damijane Bijek – Dambije. Umetnica pravi zase, da je življenje nenehen razvoj in v svojih likovnih delih še ni rekla zadnje besede. Umetnost ji predstavlja izražanje svojih notranjih pogledov na svet, čutenje okolice in zadovoljstvo duše. S pevskim vložkom je večer popestrila vokalistka Janja Omejec ob spremljavi sestre Damjane na klaviaturi.

poklon rojaku8 poklon rojaku7 poklon rojaku6 poklon rojaku5 poklon rojaku4 poklon rojaku3 poklon rojaku1