Premiera Lepe Vide že 16.6. ob 21h

Sproščeni poletni večeri naravnost vabijo na posebno gledališko izkušnjo predstave na prostem v izvedbi KD Josipa Jurčiča Muljava. Vabljeni k ogledu krstne uprizoritve Jurčičevega romana Lepa Vida. Doživite zgodbo Tržaškega Krasa in Benetk v prijetnem okolju letnega gledališča na Muljavi.

Premiera bo 16. junija 2023 ob 21. uri v letnem gledališču na Muljavi.

Kulturno društvo Josipa Jurčiča Muljava že več desetletij uprizarja Jurčičeva literarna dela v letnem gledališču na Muljavi. Letos smo za ljubitelje Jurčiča in poletnih kulturnih večerov pripravili v našem prijetnem ambientu krstno uprizoritev po romanu Josipa Jurčiča Lepa Vida. Dramatizacijo je pripravil Danijel Zupančič, ki delo tudi režira. Ob njem je ustvarjalna tehnična ekipa in 46 igralcev vseh generacij.

V dolinici za Jurčičevo domačijo na Muljavi vas bodo v kraje Tržaškega Krasa in obmorskih krajev z motiviko o Lepi Vidi popeljali zavzeti muljavski igralci. V dve urni predstavi boste uživali ob melodičnem muljavskem narečju, občudovali pisane kostume izpod rok kostumografinje Marije Zaman ter bogato scensko postavitev, ki jo je idejno zasnoval Dore Južna, postavila ekipa pod vodstvom Branka Glavana in ustvarjalno poslikala ekipa pod vodstvom Boruta Furlana.

V prijetni družbi ljubiteljev Jurčičevih del in čaru poletnega večera vas čaka nepozaben dogodek.

Program predstav: Premiera: Petek, 16. 6. 2023
Ponovitve: Sobota, 17. 6. 2023
  Petek, 23. 6. 2023 Sobota, 24. 6. 2023
  Petek, 30. 6. 2023 Sobota, 1. 7. 2023
  Petek, 7. 7. 2023 Sobota, 8. 7. 2023

Vse predstave so ob 21. uri.

V primeru dežja predstava odpade.

Informacije o morebitnih odpovedih predstav lahko spremljate na: www.namuljavi.si.

Vstopnice lahko kupite na blagajni pred predstavo, ali v spletni predprodaji na www.entrio.si.

Cena vstopnic: odrasli – 15 EUR, otroci do 10. leta – brezplačno.

Cena vstopnic za skupino nad 10 oseb, dijake ali upokojence: 12 EUR/osebo.

Društva in organizirane skupine se vnaprej prijavite na elektronski naslov kdmujava@gmail.com in prejeli boste predračun. Sicer pa lahko vstopnice za skupinski ogled dobite uro pred pričetkom na vstopu v letno gledališče. Veselimo se poletnih večerov z vami.

Informacije: kdmuljava@gmail.com
041 973 694 – iGor