Vabljeni v gledališče pod zvezdami

Kulturno društvo Josipa Jurčiča z Muljave ponovno vabi v Letno gledališče na Jurčičevo domačijo na predstavo Deseti brat.

Na začetku poletja se v dolini pod Jurčičevo domačijo na Muljavi rodijo nedolžne ljubezni, pripetijo hudomušne dogodivščine, zgodijo čisto pravi boji … Takrat namreč oživijo junaki, ki so se rodili v domišljiji prvega slovenskega romanopisca Josipa Jurčiča.

Letošnje leto je prav posebno, saj je vseslovensko Jurčičevo leto. Zato smo se igralci odločili, da na oder postavimo predstavo, ki jo gledalci pridejo pogledat najraje. Tako bo v gledališču pod zvezdami, ob Jurčičevem muzeju zaživela zgodba prvega slovenskega romana Deseti brat.

Termini predstav:
Premiera: 25. junij 2021,
Ponovitve: 26. junij,

2. in 3. julij,

9. in 10. julij.
Začetek predstav ob 21. uri.

Letos častimo 110- letnico prve uprizoritve Desetega brata na Muljavi. Leta1911 so ga igrali pod Gričarjevim toplarjem maturantje ljubljanske gimnazije, povečini doma z Dolenjske. Hkrati bomo počastili 140 –letnico smrti očeta prvega slovenskega romana.

VSTOPNICE v predprodaji:

– na spletu: https://www.entrio.si/events?s=letno

Gledalci v predstavi sledijo dvema zgodbama. Prva je ljubezenska med mladim učiteljem Lovrom Kvasom (Jure Drobnič) in slemeniško grajsko hčerko Manico (Barbara Tekavec), ki se kljub zapletom konča srečno. Druga zgodba, ki se s prvo nenehno prepleta, pa govori o neporavnanih računih med Desetim bratom Martinkom, ki ga je mojstrsko upodobil Dušan Grden in starim, vase zaprtim graščakom s Poleska (Aleš Tomažin), ki ni nihče drug kot njegov oče.

Publika bo kot vedno lahko uživala v naravnem amfiteatru, pristni domači govorici zgovornih kmetov in v šaljivem liku vaškega posebneža Krjavlja, ki ga tudi letos nosi domačin Jernej Lampret.

Roman je dramatizirala Tatjana Lampret, režira pa jo iGor Adamič. Napeto dogajanje, sočna dolenjska govorica igralcev, predanih Jurčiču in ljubiteljskemu gledališču, naravno oblikovan amfiteater, odlično postavljena scena, mojstrsko oblikovanje luči in tona so zagotovila, da bo predstava dobra in vredna ogleda.

VSTOPNICE v predprodaji:

– na spletu: https://www.entrio.si/events?s=letno

CENE VSTOPNIC:

  • odrasli: 12 evrov na osebo,
  • otroci do 7. leta brezplačno,
  • šolarji, dijaki, študenti, upokojenci in organizirane skupine nad 10 oseb: 10€. Skupinske vstopnice naročite na E-naslovu: kdmuljava@gmail.com.

POGOSTA VPRAŠANJA

Kako do vstopnic, ali je potreben PCT, kje parkirati… Vse odgovore na taka in podobna vprašanja smo zbrali tu >>.

Več informacij: 041 576 712 – Urša; 041 973 694 – iGor; kdmuljava@gmail.com

POGOJ PCT

Za občinstvo velja pogoj PCT, kar pomeni, da morajo obiskovalci ob vstopu na prireditveni prostor zadostiti najmanj enemu od treh pogojev:

  • imeti negativni rezultat PCR ali HAG testa, ki ni starejši od 48 ur ali
  • potrdilo o prebolelosti ali
  • potrdilo o cepljenosti.

Prireditev bo potekala skladno z navodili NIJZ. Z nakupom vstopnice potrjujete, da ste z njimi seznanjeni in jih upoštevate.

Predstava v primeru slabega vremena odpade, za že kupljene karte zagotovimo vstop na enega od ostalih terminov.
Prijazno vabljeni v Deželo desetega brata!