Tihotapci tobaka se zbirajo na Muljavi

Ste vedeli, da slovenski tihotapci pomagajo Hrvatom čez Gorjance tihotapiti tobak? In da so izjemno strastni in maščevalni? Če bi se o teh nezakonitih dejanjih želeli poučiti iz prve vrste, vam to letos omogoča domača gledališka skupina v letnem gledališču, naravnem amfiteatru ob Jurčičevi domačiji na Muljavi, ki že 37. let uprizarja Jurčičeva dela. Letos vam bo predstavila Tihotapca.

Tihotapec je napeta pripoved o življenju tihotapcev, ki čez Gorjance prenašajo tobak čez slovensko-hrvaško mejo. Kmečki fant France Štivrnik se jim pridruži. Nekaj nepremišljenih dejanj ter sovraštvo do načelnika graničarjev, ki se zaljubi v njegovo sestro, pripeljejo do poboja. Dogajanje z modrovanjem začinijo možje v vaški krčmi, ženske pa se, spet dobivajo po vasi. Kot smo že vajeni, tudi v Tihotapcu ne gre brez posebneža, tokrat je to Frtnatek Tekmec, ki zna poskrbeti zase, čeprav zaradi tega druge spravlja v težave. Pretepov, gostilniških debat, ljubosumja, podtikanj in obrekovanj tudi letos ne bo manjkalo.

Povest je dramatizirala pokojna režiserka Danica Kastelic. Pod režijo sta se letos podpisala Saša Senica in Igor Adamič. Sceno je oblikoval Dore Južna, za postavitev pa je poskrbel Branko Glavan. Igralska zasedba obsega 30 igralcev – domačinov, celotna zasedba s tehnično ekipo vred pa že več kot 50 ljudi.

Napeto dogajanje, sočna dolenjska govorica igralcev, predanih Jurčiču in ljubiteljskemu gledališču, naravno oblikovan amfiteater, odlično postavljena scena, mojstrsko oblikovanje luči in tona, so zagotovila, da bo predstava dobra in vredna ogleda.

  • Premiera bo v petek, 23. junija 2017, sledijo ponovitve:
  • 24. junija,
  • 30. junija in 1. julija
  • 7. in 8. julija.

Vse predstave se začnejo ob 21. uri v Letnem gledališču ob Jurčičevi domačiji na Muljavi.

Vstopnice lahko kupite na blagajni uro pred začetkom predstave.

Vstopnina: odrasli – 10 €, skupina nad 15 oseb, študentje in dijaki – 8 €, otroci do 14. leta brezplačno.

SKUPINE

Vsi, ki se boste organizirali v skupine, pišite na kdmuljava@gmail.com in pripravili vam bomo ugodno ponudbo ter predračun.

Predstava v primeru slabega vremena odpade.

Vprašanja in ostale podrobnosti dobite na 041 973 694 – iGor ali kdmuljava@gmail.com.

Vabljeni v Deželo desetega brata.

Spodaj pa nekaj utrinkov z letošnjih vaj.

Frnatek Tekmec Tihotapec 2017 (2) Frnatek Tekmec Tihotapec 2017 (4) Frnatek Tekmec Tihotapec 2017 (5) Tihotapec (5) Tihotapec (6) Tihotapec

Tihotapec (7) Tihotapec (8) Tihotapec_renamed_1019 Tihotapec (3)_renamed_29718 Tihotapec (4)_renamed_31420 Tihotapec (5)_renamed_21344 Tihotapec (6)_renamed_23477 Tihotapec (2)_renamed_2656 Tihotapec (11) Tihotapec (12) Tihotapec (10)