Tihotapec prihaja na Muljavo

V letnem gledališču ob Jurčičevi domačiji na Muljavi že 37. leto zapored uprizarjamo Jurčičeva dela. Igralci, zbrani v gledališko skupino, letos na oder postavljamo povest Tihotapec.

Tihotapec je preprosta in napeta pripoved o življenju hrvaških in slovenskih tihotapcev, ki prenašajo tobak čez slovensko-hrvaško mejo. Kmečki fant France Štivrnik, ki se je pridružil tihotapcem, se da v svojih dejanjih nepremišljeno voditi golemu sovraštvu do vodnika graničarjev, ki se je zaljubil v njegovo sestro, kar pripelje do poboja…

Dogajanje v igri je napeto, kar dodatno stopnjujeta tihotapska strast in maščevalnost. Kljub resni tematiki pa je polna humornih trenutkov, za katere v sočni dolenjski govorici poskrbijo »modrijani« v krčmi ter zoprno klepetavi vaški posebnež Frnatek Tekmec.

Povest je dramatizirala pokojna režiserka Danica Kastelic, predstavo režirata Saša Senica in iGor Adamič, za scensko postavitev pa sta zadolžena Dore Južna in Branko Glavan. Napeto dogajanje, sočna dolenjska govorica igralcev, predanih Jurčiču in ljubiteljskemu gledališču, naravno oblikovan amfiteater, odlično postavljena scena, mojstrsko oblikovanje luči in tona, so zagotovila, da bo predstava dobra in vredna ogleda.

  • Premiera bo v petek, 23. junija 2017, sledijo ponovitve:
  • 24. junija,
  • 30. junija in 1 julija
  • 7. in 8. julija.

Vse predstave se začnejo ob 21. uri v Letnem gledališču ob Jurčičevi domačiji na Muljavi.

Predstava v primeru slabega vremena odpade.

Cena vstopnic:

  • odrasli 10 evrov na osebo,
  • otroci, dijaki, študenti, upokojeni in organizirane skupine: 8 evrov na osebo.

Prijazno vabljeni v Deželo desetega brata!

Vprašanja in ostale podrobnosti dobite na 041 973 694 – iGor.

tihotapec